Hoe werkt een microfoon

Hoe werkt een (digitale) microfoon?

Dat geluid ontstaat door golven weet ik natuurlijk, maar hoe kan een microfoon deze golven eerst digitaal naar een computer of andere drager sturen en vervolgens weer uitzenden door boxen?

Antwoorden: Hoe werkt een microfoon

Avatar

Toevallig moest ik dat weten voor Natuurkunde.
Ik vind alleen met Google de resultaten te ingewikkeld :S
Maar iemand op een forum vertelde dit:

Je hebt een oppervlakte dat vrij dun is qua dikte. Vrij weinig massa dus. Dat zal zich bewegen conform de verplaatsing van de luchtmoleculen. De beweging van de luchtmoleculen wordt dus gevolgd door een flinterdun schijfje "materiaal".

Tot zover. We hebben een onwaarschijnlijk dun schijfje dat meebeweegt met de luchtmoleculen. Nu komt het, want we gaan een aantal windingen draad bevestigen aan het bewegende schijfje. Dit natuurlijk in een mate die geen invloed heeft op het trillend schijfje qua massa. Vervolgens laten we dit hele systeem bewegen in een magnetisch veld. De bewegende wikkelingen in het magnetisch veld zullen een kleine elektrische spanning opwekken. Dit is evenredig met de bewegende luchtmoleculen.

Nu hebben we dus een spanning die afhangt van de trillende luchtmoleculen. Dat is de microfoon.


Ik werd hier wel wat wijzer van en ik hoop jij ook!
xx
08-04-2010 17:59Email adres (optioneel):

Uw adres zal UITSLUITEND worden gebruikt om u op de hoogte te houden van nieuwe reacties op deze Kwero. U ontvangt GEEN reclame of nieuwsbrief.

Gerelateerd aan Hoe werkt een microfoon